Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

 

“Εδώ και χρόνια συνειδητά και συστηματικά ο πρόεδρος κ. Ερντογάν για διάφορους δικούς του λόγους δηλητηριάζει με εχθρότητα τον τουρκικό λαό απέναντι στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Την λανθασμένη και πολλές φορές αντιδημοκρατική εσωτερική πολιτική του διαχείριση προσπαθεί, άλλοτε με τεχνάσματα ή ψεύδη, άλλοτε με εθνικιστικές εξάρσεις και κρίσεις ακρισίας γεωπολιτικού νεοοθωμανικού μεγαλείου, να καμουφλάρει τα λάθη του με τυχοδιωκτικές αιματηρές επεμβάσεις σε γειτονικές του χώρες. Πότε στη Συρία πότε στο Βόρειο Ιράκ πότε στη Λιβυή και κεκαλυμμένα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τώρα ορέγεται το ελληνικό Αιγαίο με  “την... γαλάζια πατρίδα”. 

Το πάρτι της παράνοιας κυριαρχεί στην διεθνή σκηνή και αυτός δεν επιθυμεί να απουσιάσει.Οι πειρασμοί του ρωσοουκρανικού πολέμου είναι ερεθισμοί για τους δικούς του νεοοθωμανικούς σχεδιασμούς και με την ιδιότητα του “κλέφτη-άρπαγα” διαλαλεί ότι “θα έρθει ένα βράδυ” στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή, αδίστακτα θα σύρει και τον λαό του σε μια εκατόμβη με χιλιάδες φέρετρα μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι είναι ιστορικά υπέρτερος του Κεμάλ Ατατούρκ και παράλληλα να ξεφύγει από την “έρπουσα” εκδίκηση των ένστολων φυλακισμένων της περιόδου μετά το 2016.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου