Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ»

«Πανελλήνια είναι γνωστό, ότι η Ένωση των τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών στήριξε και στηρίζει ανεπιφύλακτα, χωρίς σκοπιμότητες ή ενδοιασμούς, επί 40 συναπτά έτη, σχεδόν όλες τις εθνικές θέσεις που εκφράστηκαν και εκφράζονται από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις της χώρας. Με λόγο υπερκομματικό, χωρίς ακρισία, άχρηστες υπερβολές και ιδεολογικές προκαταλήψεις.
Την περίοδο όμως αυτή, διαπιστώνουμε, ότι στο προσκήνιο επανήλθε περίεργα με έντονη κινητικότητα το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, με αμφιλεγόμενες θέσεις και προθέσεις των πολιτικών ηγεσιών.
Η ονοματοδοσία όμως της προς βορράν χώρας είναι πρωτίστως πρόβλημα και θέμα ιστορικής αλήθειας, καθοριστικό της ιδιοπροσωπίας του Έλληνα και των βασικών θεμελίων του έθνους μας αλλά και μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας. Θέμα ουσίας και ενδεχόμενων σοβαρών συνεπειών για το μέλλον μας και την ειρήνη στη Βαλκανική.
Η Ένωση των τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών έγκαιρα και έντιμα επιθυμεί, κατ’ αυτό το στάδιο των διεργασιών του παρασκηνίου, με αίσθημα ευθύνης και σαφήνεια να τοποθετηθεί και να επαναλάβει τις στέρεες θέσεις της του 2008 – 2012 – 2015, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση:
«Η όποια τελική απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων, που θα περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, απαρέγκλιτα περνάει μέσα από την δημοψηφισματική έγκριση του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού, ιδίως μετά την ορατή αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών να συμφωνήσουν ανεπιφύλακτα σε μια ενιαία εθνική θέση.
Καμία κυβέρνηση, οιασδήποτε πλειοψηφίας και κανένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δεν έχουν την λαϊκή εντολή, άρα και την νομιμοποίηση, να αποφασίσουν για αυτό το ζωτικής σημασίας εθνικό θέμα.»
Η Ελλάς δεν πρέπει, εκβιαζόμενη για μία ακόμη φορά, να γίνει το μελλοντικό θύμα των «προκατασκευασμένων συγκυριών» από τα αλλοεθνή ανακτοβούλια και τις σκοτεινές καγκελαρίες. Ούτε να γίνει εθελοντής αχθοφόρος διεθνοπολιτικών συμφερόντων, που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της Χώρας.
Το να σώσουμε τα Σκόπια από τη διάλυση (με το να τους βάλουμε με την ψήφο μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.), είναι υποχρέωση, που απορρέει από τον ορθολογισμό και κυρίως από τις αρχές της ευρ. αλληλεγγύης και ασφάλειας όπως και από την αρχή της καλής γειτονίας. Είναι ανάγκη επομένως να κατανοηθεί από όλους, ότι ταυτόχρονα, μαζί με το «σωσίβιο» για την διάσωσή τους, το να τους παραχωρήσουμε και το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την οποία εκδοχή, της όποιας ταχυδακτυλουργικής σύνθετης ονομασίας του κ. Νίμιτς, δεν θα είναι ιστορικός ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ αλλά καθαρή ΠΡΟΔΟΣΙΑ χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού.
Τέλος, η γνωστή ιστορία της αμάθειας (ή της δολιότητας) των Ευρωπαίων και της ένοχης αδιαφορίας κάποιων Ελλήνων του 1991, «της περιόδου της Επιτροπής Μπατεντέρ», δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το 2018.
Η ιστορία παρακολουθεί και τιμωρεί!.»

Για την Ένωση τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

21-12-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου