Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

«Τα πρωτόγνωρα κακώς συμβαίνοντα στη δημόσια σφαίρα και ιδίως η δραματική τελευταία εξέλιξη στις σχέσεις των δύο κορυφαίων εξουσιών (Εκτελεστικής και Δικαστικής) είναι δηλωτικά του γεγονότος, ότι έχουν απολεσθεί, ως φαίνεται, το μέτρο και ο σεβασμός προς τις επιταγές του Συντάγματος της Δημοκρατίας.

Δεν επιμερίζουμε ευθύνες, διαπιστώνουμε το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα, που μας οδηγεί προοδευτικά, μπροστά στο φάσμα της αντικατάστασης, διά της «φθοράς», ενός σταθερού καθεστώτος σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού, κοινής υπέρ του Λαού πορείας και ομαλής πολιτειακής αλληλοσυμπλήρωσης, στην υιοθέτηση ενός άλλου καθεστώτος, συγκρουσιακής αντιπαλότητας, που οδηγεί ευθέως στην υπονόμευση της Δημοκρατίας.

Η πρωτοφανής δημόσια αντιπαράθεση των πολλών αιτιών, μεταξύ των δύο εξουσιών, δύσκολα γίνεται κατανοητή από τους περισσότερους πολίτες και εσκεμμένα εκλαϊκεύεται στο «πόθεν έσχες» των δικαστών, με ορατό αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ηθικής υπόστασης και του κύρους των Δικαστών όλης της Χώρας.

Κάτω από οποιαδήποτε προσέγγιση, ή ανάλυση της θεσμικής κρίσης που σήμερα βιώνουμε, η προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης και της συνακόλουθης προστασίας της ανεξαρτησίας των Λειτουργών της, είναι το πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας. Είναι απαίτηση όλου του Λαού.

Διαρκής και επίμονη είναι η έκκλησή μας να τερματισθεί άμεσα η διένεξη εντός και εκτός Βουλής, η οποία με ασύγγνωστη τύφλωση εγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Μπροστά σ’ αυτή τη δραματική εξέλιξη ασφαλώς τον πρώτο λόγο πλέον έχει, ως θεματοφύλακας των θεσμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.»

 

Για την Ένωση τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου