Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗς ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

l    Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών την 1ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου με πληρότητα να ενημερώσει τα Τακτικά και τα Πάρεδρα Μέλη της Ένωσης για τα τρέχοντα προβλήματα και να εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς του για την πολλαπλή δοκιμασία που υφίσταται την περίοδο αυτή το Σώμα των πρώην αντιπροσώπων του Λαού.
l    Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά από εξέταση του συνόλου των στοιχείων που κατέθεσε το Δ.Σ. ενώπιόν της και μετά τη διαπιστωθείσα σύμπτωση των απόψεων όλων των συμμετεχόντων στην Γ.Σ., καταλήγει σε μία σειρά από θλιβερά, πρωτόγνωρα και ανησυχητικά συμπεράσματα.

Πρώτον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών κατ΄ αρχήν υπενθυμίζει ότι αυτή ήταν εκείνη που επεσήμανε στην τακτική της σύνοδο (της 11ης Ιουνίου 2010) την επερχόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση και υπεδείκνυε σειρά μέτρων, κυρίως την αδήριτη ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας όλων των Δημοκρατικών Κομμάτων για μία περίοδο πολιτικής εκεχειρίας δύο ετών. Η πρότασή της αυτή προς τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χλευάστηκε και περιφρονήθηκε. Κατάληξη, οδηγηθήκαμε σε προβληματικά και αναποτελεσματικά κυβερνητικά σχήματα που δεν ικανοποιούσαν τις ανάγκες της Χώρας και του Λαού αλλά προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Δεύτερον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση και το 2010, όπως και σήμερα, αναγνώρισε και αναγνωρίζει ως πρώτιστο προβληματισμό τη δοκιμασία του Λαού και της χώρας και έδωσε τα επτά χρόνια της κρίσης χειροπιαστά δείγματα της ευαισθησίας και της αγωνίας των Μελών της για την πορεία του τόπου. Ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκη από υποδείξεις του οιουδήποτε. Άλλωστε, η περικοπή του 72% της χορηγίας (σύνταξης) των τ. Βουλευτών και η θερμή συμμετοχή τους σε φορείς αλληλεγγύης ανά την Ελλάδα αποδεικνύει ότι αγόγγυστα και με ιδιαίτερη ευαισθησία συμμετείχαν και συμμετέχουν στην δοκιμασία του Ελληνικού Λαού.
Τρίτον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ομόφωνα εκφράζει την αηδία και την οργή της για τη συστηματική, προσβλητική και άδικη μεταχείριση των τ. εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού από παράγοντες του δημοσίου βίου, από ορισμένα Μ.Μ.Ε. και τους επιτήδειους της χώρας, για τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης που τους αφορούν και τους δικαιώνουν στις προ πολλών ετών προσφυγές τους, εναντίον της Διοίκησης, που καταδολίευσε τα δικαιώματά τους.
Τέταρτον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ομόφωνα καταδικάζει την δόλια αντισυνταγματική προσπάθεια εξομοίωσης που γίνεται, των τέως εκπροσώπων του λαού με τους δημοσίους υπαλλήλους, δια του μηχανισμού του ΕΦΚΑ. Προσπάθεια, που μεταξύ άλλων σκοπεύει στην εσκεμμένη υποβάθμιση και ισοπέδωσή τους. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και ο «επανυπολογισμός των συντάξεων», η «διατίμηση» δηλαδή της προσφοράς των εκπροσώπων του Λαού στη Δημοκρατία τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με ταξικές ντιρεκτίβες και κομματικές ιδεοληψίες μιας μειοψηφίας νεόκοπων της εξουσίας.


ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

       Έτη θητείας                                              Ανταποδοτική «Σύνταξη»
  ΒΟΥΛΕΥΤΗ                                                      Νόμου 4387/2016

4 έτη                                                                         157 ευρώ
6 έτη                                                                         236 ευρώ
8 έτη                                                                         314 ευρώ
        10 έτη                                                                        393 ευρώ
        15 έτη                                                                        589 ευρώ
        20 έτη                                                                        816 ευρώ
        25 έτη                                                                      1046 ευρώ
        30 έτη                                                                      1377ευρώ

Σημ: Οι χήρες των τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών θα λάβουν το 50% της ανταποδοτικής σύνταξης (χορηγίας) σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Πέμπτον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ομόφωνα καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την αυταρχική τακτική, με παρασκηνιακές και δημόσιες απειλές, οι οποίες επιδιώκουν τη μη εφαρμογή γενικά των δικαστικών αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας. Τακτική, που βάναυσα ανατρέπει την ουσία του Κράτος Δικαίου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έκτον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφασίζει να επιδιώξει με κάθε νόμιμο τρόπο την τροποποίηση του άρθρου 22 του Ν. 4488/17, καθώς και το άρθρο 13 του Ν. 4387/16, που απαράδεκτα ορίζουν την παροχή της χορηγίας (σύνταξης) των τ. Βουλευτών μέσα από τον ενιαίο φορέα του ΕΦΚΑ (ενώ κάποιους άλλους περιέργως τους εξαιρεί!).
Επίσης κάνει έκκληση προς τους εκφραστές του κοινοβουλίου, χάριν του δημοσίου συμφέροντος και της ποιότητας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να αποκαταστήσουν το θεσμό της τιμητικής χορηγίας και να την αποδώσουν σε όσους νοιώθουν το χρέος και έχουν το σθένος να υπηρετήσουν το Λαό και την Δημοκρατία ως μέλη της Βουλής των Ελλήνων.
Η αποζημίωση των εν ενεργεία Βουλευτών και η χορηγία των τ. Βουλευτών πρέπει να αποδίδεται από τη Βουλή, χωρίς τις ενίοτε άχρηστες και ύποπτες παρεμβάσεις του κρατικού «μανδαρινισμού».
Έβδομον: Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, αν και δεν είναι συντεχνιακός – συνδικαλιστικός φορέας, ομόφωνα εγκρίνει και στηρίζει τις νόμιμες ενέργειες των Μελών της, όπως και όλων των Ένστολων, των Δικαστικών, των Αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Καθηγητών των ΑΕΙ, για την οφειλόμενη εφαρμογή των εκδοθεισών αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και καλεί ακόμη μία φορά τη Διοίκηση να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις αυτές.

Μέχρις εδώ οι ασχημίες και οι αθλιότητες των νεόκοπων της πολιτικής μας ζωής. Μέχρις εδώ η ηθική κακοποίηση, το ψεύδος και η διαστροφή της αλήθειας.


Ο Πρόεδρος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
Ώρα 14:30 της 1ης Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου