Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: «ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ »

    «Οι πρωτοφανείς, προκλητικές και αιφνίδιες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εις βάρος της Ελλάδος, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία, αποτελούν σεισμικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με δραματικές γεωπολιτικές συνέπειες στο εγγύς μέλλον.
    Η ελευθεριότητα του τούρκου Προέδρου, κάτω από την πιο ακραία ερμηνεία (εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, επεκτατικού νεοοθωμανικού τυχοδιωκτισμού ή προχωρημένου σταδίου ψυχοπνευματικής διαταραχής), θα πρέπει να συνεγείρει τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Χώρας και κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις.
   Η απειλή πρέπει πλήρως να κατανοηθεί. Οι δηλώσεις για τα νησιά, την υφαλοκρηπίδα και το FIR του Αιγαίου, έγινε αναμφίβολα στο πλαίσιο πάγιου στρατηγικού τουρκικού σχεδιασμού, που τώρα ξεδιπλώνεται.
    Η συγκυρία, τα μεγέθη των δυνατοτήτων της Τουρκίας αλλά και η διεθνής έννομη τάξη, δεν της επιτρέπουν ασφαλώς «πραξικόπημα» και εκτός των συνόρων της. Εξ αυτού όμως δεν συνάγεται η ανυπαρξία κινδύνου. 
   Ανησυχία προκαλούν κυρίως οι δυνατότητες της Τουρκίας, με τις υποβοηθούμενες δόλια από την ΜΙΤ προσφυγικές ροές και η αύξηση των πιέσεων της Τουρκίας στην Κύπρο.
    Οι επί δεκαετίες συνεχείς εκβιασμοί του εταίρου και γείτονά μας είναι εξοργιστικοί. Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με τρόπο αποφασιστικό: 
    α) Άμεση σύγκληση των πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, β) Μετά το Casus Belli στο Αιγαίο, τα προκαλούμενα με απειλές εμπόδια στην Κύπρο και την αμφισβήτηση τώρα της Συνθήκης της Λωζάνης, η Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί στο να επανεξετάσει άμεσα τη θέση της έναντι της Τουρκίας, στις επιδιώξεις της τελευταίας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γ) Άμεση τροποποίηση και ουσιαστική βελτίωση των αμυντικών σχεδίων της Χώρας, ανεξαρτήτως του τι υπαγορεύουν οι λυκοφιλίες των ανεύθυνων στις Βρυξέλλες (Ε.Ε. και ΝΑΤΟ). ΟΧΙ στον πανικό. ΝΑΙ, στην υπεύθυνη και σοβαρή εγρήγορση.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της

Ένωσης των Ελλήνων τ. Βουλευτών –Ευρωβουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου