Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ: «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»
 «Οι πολιτικοί φορείς στη χώρα μας και οι εκφραστές της ελληνικής πολιτείας τοποθετήθηκαν δια πολλών και με σαφήνεια στο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα στη γείτονα Τουρκία. Και έπραξαν ορθά.
 Άλλωστε, οι ελληνικές ευαισθησίες σε στρατιωτικά πραξικοπήματα, είναι ισχυρότερες (λόγω εμπειριών) έναντι πολλών άλλων ευρωπαϊκών λαών.
Στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία υπεραμύνεται ανενδοίαστα των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του τουρκικού λαού και των εθνοτήτων που τον συναποτελούν και θα στηρίξει με θέρμη τη συνταγματική τάξη σ’ αυτή τη χώρα. Αυτή είναι η καθαρή ελληνική τοποθέτηση καθόσον αφορά τα δραματικά πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία.
 Η δρομολόγηση όμως μιας – επ’ ευκαιρία του πραξικοπήματος – καλοσχεδιασμένης από μακρού (ως φαίνεται) βάναυσης εσωτερικής καταστολής και αφ’ ετέρου η περαιτέρω περίτεχνη αξιοποίηση, δι’ εκβιασμών, της διεθνούς κοινής γνώμης που κατάληξη είχε τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, είναι αμφότερα τυχοδιωκτικά εγχειρήματα μεγάλης εμβέλειας με απροσδιόριστες συνέπειες σε βάθος χρόνου.
Στον πυρήνα του νέου προβληματισμού ουσιαστικά πλέον έχουμε την αναβίωση ενός νέου «κυπριακού» στη Συρία, με εισβολή και κατοχή, και καλούνται οι ενυπνιαζόμενοι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ρώσοι να λύσουν ένα ακόμη πρόβλημα μεγάλης χρονικής διάρκειας, γεωπολιτικών αναστατώσεων και αίματος.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου