Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

«Να αντιμετωπίσουμε τώρα το πρώτο Εθνικό πρόβλημα της Χώρας, το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Είναι ήδη αργά!» Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

«Να αντιμετωπίσουμε τώρα το πρώτο Εθνικό πρόβλημα της Χώρας, το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Είναι ήδη αργά!»

Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα,
πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

«Αποστολή κάθε Εθνικού κράτους είναι η περιφρούρηση και η συνέχεια του Έθνους που το απαρτίζει.
Ευθύνη του κράτους είναι η προστασία της ζωής, ασφαλείας και ευημερίας του λαού κάθε εποχής και οπωσδήποτε η έγνοια για την κυριαρχική και ισχυρή παρουσία των επόμενων γενεών στα πατρογονικά εδάφη.
Το σύγχρονο Ελληνικό κράτος από την ίδρυση του στο 19ο αιώνα δεν έδειξε την οφειλόμενη επάρκεια σε αυτό τον τομέα.
Η χρόνια υπανάπτυξη οδήγησε τους δυο προηγούμενους αιώνες τεράστιους αριθμούς Ελλήνων σε εξωτερική και εσωτερική μετανάστευση αδυνατίζοντας περαιτέρω την ισχύ του ολιγάριθμου πληθυσμιακά Ελληνικού κράτους.
Οι πόλεμοι και οι εμφύλιες διαμάχες επιβάρυναν σημαντικά το πρόβλημα.
Η τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση του 21ου αιώνα επιτάχυνε τον πληθυσμιακό μαρασμό ώστε εδώ και λίγα χρόνια, από το 2011, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις ενώ η νέα γενιά πήρε το δρόμο της ξενιτιάς.
Οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών της εποχής και ιδιαίτερα της περιοχής, εντείνουν σημαντικά τις πιέσεις και απειλούν την επιβίωση του έθνους μας στις επόμενες δεκαετίες.
Οι συνέπειες της υπογεννητικότητας και της φυγής της νέας γενιάς σε συνδυασμό με το υπόλοιπο πλέγμα των προβλημάτων δημιουργούν τεράστιες παρενέργειες στην οικονομία και το ασφαλιστικό σύστημα και προκαλούν ανεπιθύμητες ανάγκες μεταναστευτικών εισροών.
Η άμεση, ολοκληρωτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι ζήτημα επιβίωσης του Ελληνικού Έθνους.
Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν το έχουμε αντιληφθεί ούτε μας επιτρέπεται η μοιρολατρική θεώρηση του.
Αυτή η γενεά Ελλήνων και οι κάθε μορφής και επιπέδου ηγεσίες της έχουν ιστορικό καθήκον να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό άμεσα.
Είναι ήδη αργά!»


Σημ: Επιχαίρει η Ένωση για την πιο πάνω θαρραλέα δήλωση του πρ. Προέδρου της Βουλής, κ. Σιούφα,  η οποία ταυτίζεται με τις ανησυχίες και τις από μακρού διατυπωθείσες θέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου