Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου της Ένωσης με Θέμα: "ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

«Στη μετ’ ου πολλή Δύση του 2015 και μετά από επτά χρόνια ύφεσης και πολύπλευρης δοκιμασίας του Λαού, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε ενώπιον των ιδίων τραγικών προβλημάτων: Στην εξουθενωτική της κοινωνίας ανεργία, στην αποδόμηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης υγείας και γήρατος (και στη σταδιακή της εκχώρηση σε εξωχώρια ασφαλιστικά συμφέροντα), βρισκόμαστε μπροστά στην πιθανολογούμενη πώληση των κόκκινων δανείων σε hedge funds ή σε distressed funds (τους γνωστούς «οικονομικούς δολοφόνους»), στην πρόσθετη εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων με κραυγαλέο επιστέγασμα την εξοντωτική φορολογία. 
Είναι ορατό ότι οι ελπίδες του κόσμου πλέον στερεύουν, η υπομονή και η αντοχή εξάντλησαν τα όριά τους, η επόμενη χρονιά οδηγεί τα πάντα σε οριακό αδιέξοδο.
Είναι πιεστική και απόλυτη ανάγκη με ταχύτητα να βρεθούν λύσεις με λογική και δικαιοσύνη στα προαναφερθέντα προβλήματα, που να διασφαλίζουν τη συνοχή του Λαού και της Χώρας από κοινωνικές αναστατώσεις. Η αποφυγή του χάους και της ανατροπής είναι ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ. 
Ελπίζουμε ότι το αποκαλούμενο «παχύδερμο» πολιτικό σύστημα, δε θα συνεχίσει την πολυτέλεια της αναμέτρησής του με τα λάθη, τις ανοησίες του και την ευτελή κομματική του ιδιοτέλεια αλλά με το ενδεχόμενο της… ανατροπής του.
Είναι επίσης ανάγκη έγκαιρα να αντιληφθούν οι εν δυνάμει εγχώριοι και εξωχώριοι παράγοντες ότι το «πειραματόζωο Ελλάς», ως ισχυρή ιστορική πραγματικότητα (και όχι ως πολύφερνο οικόπεδο) είναι, όπως όλα δείχνουν, έτοιμο σαρωτικά να αντιδράσει. Το 2016 καραδοκεί με αρνητικές διαθέσεις για όλους.
Σημ: Ελπιδοφόρα και παρήγορα γεγονότα: Η σαφής δήλωση του Πρωθυπουργού – σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώπιον του κυρίου Ολάντ – για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας (που, αν υλοποιηθούν, θα οδηγήσουν σε ανατροπή της κοινωνικής ειρήνης) και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις πολλών για την αναγκαιότητα επωφελέστερης αντιμετώπισης του ελληνικού δημοσίου χρέους.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου