Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Επικήδειος λόγος Ν. Καλτεζιώτη

για τον Αριστείδη Τσιπλάκο


27/7/2023

Ως εκπρόσωπος της Γραμματείας  των τ. Βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και ολοκλήρου της παρατάξεώς μας, ήλθα να τιμήσω την μνήμη του Αριστείδη Τσιπλάκου.

Του ανθρώπου, που με το ήθος του και το τεράστιο εθνικό έργο που επιτέλεσε στα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, θεωρώ ότι αποτελεί πρότυπο για τις νέες γενιές πολιτικών.

Δεν αποτελεί υπερβολή η αναφορά μου ως τον πολιτικό με τεράστια εθνική προσφορά, γι΄ αυτό ας μου επιτρέψετε να αναφέρω ένα μικρό μέρος από αυτήν του την προσφορά.

Αριστούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, αρχικά εργάστηκε στον Οργανισμό ΚΩΠΑΙΔΟΣ και συνέβαλε στην κατασκευή της σήραγγας ΥΛΙΚΗΣ για την άρδευση του ΚΩΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ.

Το 1976 με επιλογή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ανέλαβε την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων μέχρι το 1981 όπου εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Βοιωτίας.

Ως Γενικός Γραμματέας ήταν από εκείνους που εισηγήθηκαν στον τότε Πρωθυπουργό, μεταξύ των άλλων, την εκτέλεση μεγάλων έργων όπως το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ των ΣΠΑΤΩΝ, την γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ, του ΜΕΤΡΟ και την εκτροπή Αχελώου, αλλά και πρωτοστάτησε στην κατασκευή σημαντικών έργων όπως ο ΜΟΡΝΟΣ, η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και άλλα.

Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για περισσότερο από 20 χρόνια εκλεγόμενος συνεχώς στις εκλογές 1981-1985-1989-1990-1993 και του 2000.

Μάλιστα διετέλεσε Υφυπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ το 1990.

Μέχρι το τέλος της ενενήντα-τετράχρονης(94) ζωής του είχε πάντα ενδιαφέρον να προσφέρει ότι μπορούσε για την καλυτέρευση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, έχει αναγνωρίσει την μεγάλη του εθνική προσφορά και μάλιστα πριν από ένα έτος τον εξέλεξε ως πρόεδρο της ΕΝΩΣΕΩΣ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ όλων των κομμάτων.

Είναι τιμή μου που υπήρξα φίλος του από το 1974 που εξελέγην και εγώ βουλευτής Αρκαδίας, και τολμώ να πω ότι ο Αριστείδης Τσιπλάκος υπήρξε ένας από τους σημαντικούς πολιτικούς που υπήρξαν στα 50 περίπου χρόνια της μεταπολίτευσης.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλυπητήριά μου στην οικογένειά του η οποία πρέπει να είναι υπερήφανη γι΄αυτόν και ο Θεός να τους δίνει υγεία για να τον θυμούνται.

Αλλά υπερήφανη πρέπει να είναι και η κοινωνία της ΒΟΙΩΤΙΑΣ την οποία υπηρέτησε για τόσες δεκαετίες με αγάπη και αυταπάρνηση για τα προβλήματά της.

 

Η μνήμη του θα είναι ΑΙΩΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου